Barnmode

children second hand

Trenderna inom barnmode kommer och går precis som trenderna även gör inom vuxenmode. Barnmodet och trenderna varierar och skiljer sig även åt mellan pojkar och flickor. Så som det även gör beroende på vilken årstid det är som gäller. Barnens mode har kanske inte skiftat lika intensivt som i vuxenvärlden men har speglat den. Bruna manchesterplagg på 60 och 70-talet eller neonskimrande på 80-talet och 90-talet är exempel på detta.

 

I dag så finns det mängder av snygga, funktionella och prisvärda kläder för barn. Utbudet att välja emellan är otroligt stort och det har aldrig funnits mer barnkläder i butik och online än just nu. Enkelheten med att shoppa online är ytterligare en anledning till att shopping av barnmode bara fortsätter att växa för varje år som går.

Vi vill alla att våra barn ska känna sig bekväma i de kläder som de ska ha på sig. Genom att barn är aktiva och rörliga så det är också viktigt att välja kläder som är funktionella och hållbara. Att kläder nöts och går sönder är full normalt och är något som alltid sker genom aktivitet, lek och bus.

En pojke som verkligen vet att stå framför kameran

Barnmode- funktionalitet möter stil

Att välja barnmode och kläder just efter aktivitet är också viktigt. Om det är regn och vattenpölar som det ska lekas i behövs exempelvis ett par bra stövlar, regnbyxor och regnjacka. Är det lek och bus i parken på sommaren med kompisarna som gäller så behövs bekväma och svala kläder för detta. Skulle det vara skolavslutning eller barnkalas på schemat kan en fin klänning, byxor och en finare tröja eller skjorta vara kläderna att välja.

Helt enkelt, barnmode och barnkläder utefter aktivitet och vad barnen känner sig bekväma i. Som förälder så är det också såklart viktigt att du känner dig trygg och säker med att ni har valt kläder som passar bra. För barnens aktiviteter men även för er ekonomi.

När barnen har blivit så gamla att de själva visar ett intresse för vilka kläder som de vill ha på sig så är det alltid bra att uppmuntra deras intresse. Såklart alltid med ditt vakande öga som förälder. Idag så finns det även gott om barnmode och märkeskläder för barn som kan vara kostsamma. Precis som det även finns billigare barnmode att handla på exempelvis H&M.

 

Finns det något sötare än pyttesmå skor?
Många flickor blir tidigt medvetna om vilken färg som är favorit

Medvetenheten ökar med åldern

Second-hand barnmode har också blivit allt populärare bland många föräldrar. Idag så finns också flera bytesforum på Facebook som är inriktade på barnmode och barnkläder. Andra webbplatser som också har blivit populära för barnkläder är Tradera och Blocket.

 

 

När barnen blir äldre blir många också ofta medvetna om vad de tycker om att ha på sig för kläder. Här påverkas barn av just vilka trender det är som gäller i samhället men även av hur kompisarna klär sig.

Tidigare så var det också vanligare att flickor allmänt sett var mera intresserade och angelägna om vilka kläder de gillade än vad pojkar var. Numera så är också pojkar precis lika snabbt medvetna som flickor om vad för barnmode och kläder som de gillar och känner sig bekväma i.

Att hänga med i trender för barnmode kan som sagt vara lika svårt som att hänga med i varierande modetrender för vuxna. När barnen blir äldre så har de själva ofta bättre koll på barnmode och trender än vad vi vuxna har.